Bilanțul săptămânii: Polițiștii de frontieră au notificat 167 de evenimente cu documentarea a 180 de persoane

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 167 de evenimente cu documentarea a 180 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 24 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 56 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 94 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– patru cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: nouă procese verbale și 106 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 175 900 lei și încasarea amenzilor de 87 650 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 170 de cetățeni străini, dar și 48 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 242 de consemne, dintre care nouă consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 233 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 319 533 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 84 795 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 52% din totalul de traversări, iar 33% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 15% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați și PTF comun Palanca .

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 650 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Total
0
Shares
Total
0
Share