Politic

Biroul permanent al Parlamentului a anunțat când vor fi examinare cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cererile parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Vasile Jardan și Denis Ulanov vor fi examinate în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului.

Biroul permanent al Legislativului a aprobat convocarea ședinței plenare, astăzi, cu începere de la ora 16.00.

Procurorul General Alexandr Stoianoglo urmează să prezinte deputaților motivarea celor trei demersuri care includ Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Petru Vasile Jardan, Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov și Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov.

Acestea au fost adresate, la 19 martie curent, Președintelui Parlamentului și examinare în Comisia juridică, numiri şi imunităţi la 20 martie 2021, care a aprobat cele trei rapoarte pe marginea examinării cererilor Procurorului General.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

loading...

Comments are closed.