Blocul ACUM cedează în fața lui Dodon și renunță la Procurorul european. Năstase: Vom găsi de la noi un profesionist

nastase si dodon, andrei nastase, procuror european, alianta dodon nastase, alianta acum psrm, procuror general, eduard harunjen

Ministrul Afacerilor Interne și totodată co-președintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a căzut de acord cu Igor Dodon în privința procurorului general, acesta nu va fi unul european, după cum și insista șeful statului. Acest lucru reieste din declarația lui Andrei Năstase de la o emisiune televizată.

Ministrul Năstase spune că vroia un procuror din străinătate, pnetru a se asigura că nu are conexiuni cu nici un partid. Dar a luat în vedere viziunea lui Igor Dodon, că un procuror străin înseamnă că ar putea fi afectată statalitatea și este gata să meargă la compromis.

În cadrul aceleiași emisiuni, Năstase spune că nu îi pasă de cetățenia pe care o are procurorul, important este să recupereze miliardele. “Dacă facem un efort, așa cum am făcut-o la SIS, unde s-a găsit un profesionist din interiorul instituției care face treabă, s-ar putea să găsim un profesionist și la procuratură”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că, Președintele Igor Dodon declară că nu va fi acceptat un procuror european în fruntea Procuraturii Generale, așa cum își dorește blocul ACUM. Șeful statului spune că nu este împotrivă dacă exista persoane străine în calitate de consultanți, dar în funcțiile-cheie trebuie să se afle cetățeni ai Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în platoul postului NTV Moldova

„Noi le înțelegem poziția, înțelegem ce le-au promis electoratului, dar și noi multe am promis electoratului nostru. Noi încercăm să găsim limbaj comun. Noi nu renunțăm la programul nostru – ceea ce i-am promis electoratului, noi vom face, dar pentru aceasta am avut nevoie de majoritate parlamentară. Iată același lucru cei de dreapta trebuie să-l spună electoratului său”, a afirmat Igor Dodon.

Total
0
Shares
Total
0
Share