Social

Blogger: Ipocrizia noastră și expulzarea silită a străinilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bloggerul Eugen Luchianiuc într-un articol a comentat modul în care reacționează societatea civilă de la noi și partidele de opoziție cu privire la expulzarea cetățenilor străini. În cazul de față, a pus cap la cap expulzarea diplomaților ruși și cea a cetățenilor turci de azi.

Luchianiuc spune că atunci când au fost expulzați diplomații ruși la cererea ambasadei Marii Britanii, dar și când a fost expulzat vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, societatea civilă era în extaz, internauții la fel. Iar acum, a venit rândul cetățenilor turci și din câteva motive neînsemnate a apărut situația conflictuală. Motivul este că unul din cetățenii turci era împreună cu copilul său care a fost martorul la momentul când acesta a fost preluat de ofițerii SIS.

Motivul real însă al expulzării pare a fi că Liceul „Orizont” dace parte din grupul de școli finanțate de cetățeanul turc, Fethullah Gulen, opoziționar turc, învinuti că ar fi fost organizatorul loviturii de stat eșuate din Turcia. Pentru a evita suspiciunile, în 2016 reprezentanții liceului au publicat o declarație prin care condamnau tentativa de lovitură de stat. Declarația la fel a fost publicată de Luchianiuc pe Facebook.

loading...

Comments are closed.