Actualitate

BREAKING NEWS // CC a respins solicitarea lui Sergiu Sîrbu privind suspendarea acțiunii unor prevederi ale Legii securității statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 14 mai 2020, Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 43 prin care a respins solicitarea de suspendare a acțiunii articolului 12 alineatele (7) și (8) din Legea securității statului.

Solicitarea a fost formulată prin sesizarea depusă pe 13 mai 2020 de către Sergiu Sîrbu, deputat în Parlament.

Mai exact, sesizarea lui Sîrbu prevedea faptul ca Curtea Consituțională să suspende două articole din Legea securității statului.

Însă, potrivit CC, argumentele aduse de parlamentar în sesizarea sa nu sunt suficiente pentru a le anula.

„Curtea observă că autorul s-a limitat în a invoca riscuri generale, fără a-și detalia susținerile sau fără a prezenta argumente pertinente, deși au trecut mai mult de zece luni de la intrarea în vigoare a normelor legale contestate. Chiar dacă riscul este abstract, cererile cu privire la suspendarea acțiunii actelor sesizate trebuie motivate convingător, nu prin simpla enumerare a unor valori fundamentale. Doar invocarea riscului și enumerarea unor valori fundamentale nu reprezintă o motivare suficientă și convingătoare în vederea suspendării acțiunii actului sesizat”, precizează CC.

Citește și: PDM s-a întrunit în ședință cu premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Care au fost subiectele discuției

 

 

loading...

Comments are closed.