Politică

PDM s-a întrunit în ședință cu premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Care au fost subiectele discuției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea democraților anunță că, agenda legislativă, prioritățile actului de guvernare, dar și măsurile pentru etapa de după ieșirea din stare de urgență au fost discutate astăzi cu Premierul Ion Chicu și Președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei ședințe de lucru.

„Deputații democrați au menționat prioritățile fracțiunii PDM în această sesiune parlamentară: o viaţă mai bună pentru oameni (domeniul social-economic, măsuri economice și sociale de ieșire din criza pandemică), reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, integrare europeană şi relaţii bune cu alte state, integritate teritorială, securitate şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Au fost discutate și divergențele de viziuni pe anumite sectoare, modul de luare a deciziilor și propunerile PDM. Unii membri ai fracțiunii PDM au vorbit despre situația îngrijorătoare din agricultură, mai ales după seceta din acest an, și au menționat necesitatea restricționării exportului de grâu pentru o perioadă.

Au fost expuse și nemulțumirile față de felul în care a fost gestionată recepționarea ajutorului umanitar de 3,5 milioane de euro din România. PDM consideră prioritate aprobarea în Parlament, în regim prioritar a proiectelor vizate de condiționalitățile UE pentru tranșa a II-a din asistența macro-financiară oferită țării noastre, proiecte inițiate încă în perioada guvernului Filip”, se spune într-un comunicat de presă.

Citește și: Din tot ce a spus Dodon despre miliard și aeroport, Andrian Candu are pretenții doar la ordinea subiectelor din agenda CSS

loading...

Comments are closed.