Alte știri

BREAKING NEWS // Contrar normelor anticoncurențiale, IM ”Vinăria Purcari” SRL încearcă din nou să monopolizeze utilizarea toponimicului ”Purcari”. O decizie ilegală în acest sens ar putea fi adoptată chiar astăzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Contrar tuturor normelor anticoncurențiale, abuzând de încrederea clienților și a acționarilor săi, IM ”Vinăria Purcari” SRL încearcă repetat să monopolizeze utilizarea toponimicului ”Purcari”, prin aceasta încălcând legile locale și internaționale, dar și lipsind localitatea și regiunea de investiții suplimentare.

Astfel, întreprinderea IM ”Vinăria Purcari” SRL a depus o cerere repetată la Consiliul comunei Purcari, prin care solicită anularea permisiunii de utilizare a denumirii localității pe produsele ”Timbrus Purcari Estate” SRL. Această cerere abuzivă ar putea fi examinată chiar astăzi, la ședința forului sătesc, deși la data de 9 septembrie 2021 Comisia de profil a venit cu un aviz negativ, cu referire la cererea menționată, recomandând ca subiectul să nu fie inclus pe ordinea de zi.

Potrivit Primăriei din Purcari, IM ”Vinăria Purcari” SRL a mai avut o astfel de cerere și în anul 2020, dar a fost respinsă integral, cu menținerea permisiunii emise anterior pentru ”Timbrus Purcari Estate” SRL, de utilizare nelimitată în timp și fără anumite limitări de scop a toponimului Purcari.

Este de menționat că IM ”Vinăria Purcari” SRL, pe parcursul ultimilor 5 ani, duce o campanie amplă de distrugere a concurentului său ”Timbrus Purcari Estate” SRL, dar ultima a reușit să se apere în instanțele naționale și internaționale, inclusiv obținând înregistrarea mărcii comerciale «Timbrus Purcari Valley» la AGEPI.

Dacă consilierii din Purcari, în pofida deciziei Comisiei de profil, vor vota, ilegal, pentru anularea deciziei favorabile ”Timbrus Purcari Estate” SRL, Primăria Purcari va fi implicată fără îndoială într-un litigiu de durată și costisitor, pierderi și cheltuieli care în mod evident nu vor fi acoperite de către IM ”Vinăria Purcari” SRL. Mai mult, conform Codului Administrativ al Republicii Moldova, acțiunile de atragere în judecată și la răspundere, în scopul apărării drepturilor legale ale companiei ”Timbrus Purcari Estate” SRL, vor fi aplicate personal consilierilor care vor vota ilegal în favoarea cererii IM ”Vinăria Purcari” SRL, în acest caz fiind exclusă răspunderea colegială și aplicabilă răspunderea individuală.

Menționăm că, din câte cunoaștem, pe parcursul unei perioade îndelungate, inclusiv și în seara zilei de ieri, conducerea companiei IM ”Vinăria Purcari” SRL aplică măsuri sistemice de influență asupra consilierilor locali din Purcari, încercând să îi determine să ia anumite decizii.

Vom reveni cu detalii.

loading...

Comments are closed.