Actualitate

BREAKING NEWS // Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Acordul de împrumut de la ruși

Pinterest LinkedIn Tumblr

La sesizarea deputaților PAS, PPDA și grupului politic PRO Moldova, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Acordul de împrumut de la Federația Rusă, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 252 din 21 aprilie 2020 și ratificat prin Legea nr. 57/2020 din 23 aprilie 2020. Decizia a fost pronunțată câteva clipe în urmă, informează Telegraph.md

În urma deciziei de astăzi, Republica Moldova pierde împrumutul de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse. Banii urmau să fie investiți în mai multe proiecte investiționale, iar o parte urmau să fie direcționați pentru susținerea sistemului medical din țara noastră.

Conform acordului, Federația Rusă s-a angajat să acorde Republicii Moldova un împrumut în mărime de 200 000 000€, în două tranșe egale, la o dobândă de 2% anual.

Condițiile acordului au fost negociate de către miniștrii finanțelor a ambelor părți, dar semnat de către Ambasadorul Moldovei la Moscova, pe de o parte, și viceministrul Finanțelor din Rusia, pe de altă parte.

Decizia motivată a Curții Constituționale va fi publicată pe siteul oficial.

loading...

Comments are closed.