Politică

BREAKING NEWS // Declarația lui Igor Dodon, după anularea Legii MILIARDULUI și micșorarea vârstei de pensionare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu puțin timp în urmă, Parlamentul a votat două proiecte extrem de importante. Este vorba de anularea așa-numitei “legi a miliardului”, prin care povara furtului secolului era pusă pe umerii cetățenilor. Acum cetățenii noștri, inclusiv businessul, nu vor mai fi obligați să plătească pentru miliardul furat, transmite Telegraph.md

A doua lege la fel de importantă este reducerea vârstei de pensionarei, la 57 de ani pentru femei și 62 de ani, pentru bărbați. În cazul femeilor, care au născut cel puțin 5 copii, vârsta de pensionare va fi de 54 de ani.

„Anterior ne-am opus când a fost adoptată așa-numita „lege a miliardului”, care a împovărat poporul nostru cu achitarea a peste 800 de milioane de lei în următorii 25 de ani. La fel, ne-am opus în 2016 reformei pensiei, care a dus la majorarea vârstei de pensionare. Iar pe parcursul ultimilor 4 ani, în calitate de președinte al țării, am insistat de mai multe ori să fie promovate aceste legi de anulare a „legii miliardului” și a reformei pensiilor, care a dus la majorarea cenzului de pensionare. Inițiativele noastre au fost blocate până acum. Astăzi ne-a reușit!

Înțeleg că unii politicieni, care au participat la furtul miliardului și la majorarea vârstei de pensionare, au fost categoric împotriva acestor legi și lansează scenarii apocaliptice despre consecințele acestui vot.
Personal sunt ferm convins că aprobarea acestor legi, astăzi, de către Parlament sunt în favoarea cetățenilor și corespunde intereselor naționale ale Republicii Moldova.
În calitate de șef al statului, sunt gata să promulg aceste legi săptămâna viitoare.” a declarat Igor Dodon.

PSRM: „Regretăm că protestul agricultorilor are loc în PAS cu DA, care au distrus tribuna Parlamentului”

loading...

Comments are closed.