Politică

BREAKING NEWS // Maia Sandu dorește să-l schimbe pe Alexandru Stoianoglo pentru a scăpa de pedeapsa penală în cazul „furtului miliardului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu dorește să-l schimbe pe Alexandru Stoianoglo pentru a scăpa de pedeapsa penală în cazul „furtului miliardului”. Cel puțin aceasta a dat de înțeles Alexandr Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova, în timpul unei conferințe de presă.

Potrivit oficialului, în cadrul procesului penal privind ”furtul miliardului”, procurorii au inițiat și lucrări procesual-penale și în vederea cercetării acțiunilor foștilor miniștri care au votat în favoarea creditării vădite a băncilor devalorizate intenționat de către grupările criminale, iar printre miniștrii și vice-miniștrii care urmează să fie cercetați sunt inclusiv Maia Sandu și Igor Grosu.

”Investigațiile continuă pe o multitudine de episoade produse în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul dosarului ”furtul miliardului” și vom avansa până la etapa la care vor fi responsabilizați nu doar organizatorii și beneficiarii, dar și cei care au votat hotărârile de Guvern care au permis devalizarea sistemului național bancar”, a declarat Stoianoglo, accentuând că procurorii au avansat în acest dosar și se apropie tot mai mult de persoanele care au ridicat mâna în favoarea intereselor lui Ilan Șor, executând comanda lui Vlad Filat.

În timpul unei conferințe de presă, Maia Sandu a recunoscut că a votat în favoarea acordării unei garanții de stat pentru băncile lui Șor.

loading...

Comments are closed.