Actualitate

BREAKING NEWS // Moldovenii din Germania vor putea să-și convertească permisele de conducere obținute în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Chișinău inițiază negocierile asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind conversiunea permiselor de conducere, informează Telegraph.md, cu referire la documentul aprobat în cadrul ședinței de astăzi.

Tratatul se va încheia pe durată nelimitată și va intra în vigoare la 60 de zile de la data recepționării ultimei notificări, în scris, prin canale diplomatice, prin care părțile își vor putea comunica oficial despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea lui în vigoare.

În baza acordului, Moldova și Germania vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere neprovizorii și valabile, emise de autoritățile competente, în conformitate cu normele proprii naționale, pentru titularii permiselor de conducere, care obțin reședința pe teritoriul statului propriu.

Acordul de conversie a permiselor de conducere va avea efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova, asigurându-le libera circulație în traficul internațional la conducerea transportului pe teritoriul Germaniei, inclusiv pentru facilitarea încheierii unor contracte avantajoase de muncă și stabilirea unei echități în recunoașterea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Din aceste puncte de vedere, documentul va facilita dreptul la libera circulație, drept urmare va avea un impact pozitiv asupra economiei naționale.

Mai multe detalii despre procedura de conversie, inclusiv proiectului acordului, sunt în articolul DOC // După vizita Maiei Sandu la Berlin, moldovenii stabiliți în Germania vor fi impuși să susțină examenul practic la preschimbarea permisului de conducere”, care poate fi accesat aici.

loading...

Comments are closed.