Alte știri

BREAKING NEWS // PG prezintă detalii despre solicitarea privind ridicarea imunității parlamentare a oamenilor lui Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a mers astăzi în Parlamentul Republicii Moldova pentru a-și exercita dreptul de a cere încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați: Denis Ulanov și Petru Jardan, ambii din anturajul lui Ilan Șor.

În motivarea cererilor, Procurorul General a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați.

În privința lui Denis Ulanov, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Celălalt deputat, Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Reacția deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov: „Am cerut să fiu audiat de mai multe ori, dar nu am primit niciun răspuns. Înțeleg că e vorba de frauda bancară. Nu mă țin de imunitatea parlamentară. Nu am nimic de ascuns. Procurorul general a așteptat ca să vină anume acum, în contextul crizei politice, să vină cu acest demers. Sunt convins că îmi voi dovedi nevinovăția”

loading...

Comments are closed.