Alte știri

BREAKING NEWS // Platforma Parlamentară ”Pentru Moldova” amenință că va cere declanșarea alegerilor anticipate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma Parlamentară ”Pentru Moldova” amenință că va cere declanșarea alegerilor anticipate, dacă în următoarea perioadă nu vor fi organizate ședințe parlamentare lucrative. Anunțul a fost făcut de către Ruxanda Glavan, deputat inițiator al acestei platforme, informează Telegraph.md

Ruxanda Glavan, deputat:

”Alegerile au trecut. Sperăm că măcar acum veți auzi apelul nostru și veți reveni la muncă în Parlament. De trei luni primiți salarii fără a vă fi prezentat în forul legislativ, fără a fi votat vreo lege pentru oameni. Repet: cetățenii noștri nu vor pune în oală ambițiile partidelor, nu se vor trata de COVID-19 cu promisiunile de la TV, nu-și vor achita facturile cu like-uri de pe Facebook!

Facem apel repetat, către fiecare deputat în parte, membrilor biroului permanent, șefilor de comisii, indiferent de apartenența politică, să convoace de urgență ședința plenară, să dăm dovadă de respect pentru oameni și reluăm imediat munca în comisii și în plen. Este mijlocul lunii noiembrie și nimeni nu a văzut proiectele bugetelor pentru 2021 și politica bugetar-fiscală.
– cum va trăi țara la anul?
– cum gestionăm pandemia în 2021, când abia 70 de mii de moldoveni au trecut prin boală, dar cadrele medicale sunt deja la limita puterilor?
– cum rămâne cu restul problemelor- de ordin social, ale pensionarilor, familiilor cu copii, ale micului business și bugetarilor, ale agricultorilor?

Dacă nu există capacitate de consens, dorință de a reveni la muncă, atunci singura cale legală și morală este resetarea clasei politice prin alegeri parlamentare ANTICIPATE!

Acest exercițiu, rezultat din promisiunile electorale ale multora dintre voi și dorit de oameni, trebuie pus în aplicare în timpul cel mai apropiat. Promisiunile trebuie onorate, deciziile asumate și duse până la capăt.

Oricare vor fi viitoarele forțe politice parlamentare, sper că vor avea capacitatea de a asigura o majoritate funcțională și stabilă, pentru 4 ani, chiar cu riscul de a nu fi pe placul tuturor. Asta înseamnă democrația veritabilă!

Deputații din platforma parlamentară Pentru Moldova nu negociază coaliții sau funcții, ne-am angajat să susținem toate proiectele sociale și economice, orientate spre oameni. Dacă în cel mai scurt timp, actuala legislatură nu demonstrează că este funcțională și blochează în continuare procesul legislativ, vom insista pe toate căile legale să fie declanșate alegeri anticipate. Ajunge!

Noi nu ne ținem de fotoliile din Parlament, cum o fac unele partide “autentice” aflate până mai ieri la guvernare și nu considerăm poziția de deputat drept proprietate privată sau de partid. Mandatul aparține în primul rând cetățenilor, care vor o viață mai bună și așteaptă de la noi rezultate pentru oameni, pentru Moldova”.

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” a fost creată din foști deputați PDM care au trecut la PRO Moldova, iar la aceasta au aderat și deputații din Fracțiunea Șor.

Amintim că și liderul PDM anunța ieri necesitatea numirii unui nou Cabinet de miniștri, iar în toamna 2021 să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

ULTIMA ORĂ // Pavel Filip cere destituirea lui Chicu și numirea unui nou Cabinet de miniștri

loading...

Comments are closed.