Alte știri

ULTIMA ORĂ // Pavel Filip cere destituirea lui Chicu și numirea unui nou Cabinet de miniștri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova, cere destituirea lui Ion Chicu și numirea unui nou Cabinet de miniștri, care să activeze până la eventualele alegeri anticipate.

Filip spune că politicienii trebuie să-și unească eforturile, iar în această lună să fie elaborat un plan anti-criză, cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Șeful PDM spune că țara este în momente dificile și este nevoie de consolidare politică, pentru depășirea crizei prin care trece Republica Moldova.

”Nu avem timp de pierdut. Singurul mod în care putem depăși această criză este să unim eforturile. Să lăsăm diferențele de-o parte și să dăm dovadă de solidaritate națională. Să demonstrăm că ne pasă de toți cei care au stat ore în șir la coadă ca să voteze”, a mai spus Filip.

PDM propune următorii pași:

  1. Elaborarea unui plan anti-criză pe termen scurt;
  2. Instituirea unui Guvern al Unității Naționale, agreat de toate partidele autentice din Parlament;
  3. Curățarea clasei politice;
  4. Alegeri parlamentare anticipate.

”Nu putem merge la alegeri parlamentare până nu curățăm definitiv clasa politică. Doar după aceasta – alegeri anticipate, libere și corecte în toamna anului 2021”, a punctat Filip.

Liderul PDM a mai spus că are deja un draft de plan anti-criză, iar în următoarele zile va merge să-l prezinte liderilor politici parlamentari.

Menționăm că anunțul lui Pavel Filip cu privire la organizarea anticipatelor contravine declarațiilor sale anterioare, când susținea că anticipatele ar fi o catastrofă pentru Republica Moldova.

BREAKING NEWS // Deputații socialiști au propus schimbarea conducerii PSRM

loading...

Comments are closed.