Actual

BREAKING NEWS // Procurorul raionului Hîncești a fost reținut, după efectuarea unor percheziții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii anticorupție (PA) au deschins cu percheziții în biroul procurorului-șef al Procuraturii Hâncești, Maxim Gropa. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și și este cercetat într-o cauză penală pornită pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, informează TV8.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Informațiile au fost confirmate pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale Mariana Cherpec.

În septembrie 2019, acesta a candidat la funcția de procuror general.

Potrivit Anticorupție.md, Maxim Gropa a ajuns în atenția presei cu dosarul pornit pe numele autorității criminale Vladimir Moscalciuc, alias Makena, finalizat în 2012, cu condamnarea la ani grei ai lui Moscalciuc și încă a cinci complici din gruparea sa.

În acest dosar au fost puși sub învinuire și 15 angajați din sistemul penitenciar.

Maxim Gropa i-a fost concurent lui Alexandr Stoianoglo în concursul pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de procuror general din toamna anului 2019, dar a acumulat un număr mic de puncte.

Maxim Gropa a fost numit de Stoianoglo şef interimar al Procuraturii Hânceşti în aprilie curent. Sursele din Procuratură susţin că Maxim Gropa s-a cerut singur să plece la Hânceşti, apoi a aplicat şi la concursul pentru funcţia de şef al Procuraturii raionului.

Potrivit Declarației de avere pentru anul 2020, procurorul Gropa, care are un salariu lunar de 29,6 mii de lei, pare să ducă un trai modest. Omul legii a declarat a patra parte dintr-un apartament de 70 de metri pătrați și un automobil Opel Zafira, produs în 2005, procurat în 2010 cu doar trei mii de lei.

loading...

Comments are closed.