Alte știri

VIDEO // Momentul în care o rachetă iraniană lovește avionul ucrainean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prestigioasa publicație din SUA, New York Times, a obținut un video care arată momentul în care un avion aerian ucrainean a fost lovit la câteva minute după decolare de la Teheran.

Videoclipul verificat de The New York Times pare să arate racheta iraniană lovind avionul ucrainean în momentul în care se afla deasupra orașul Parand, în apropiere de aeroportul din Teheran, zona din care aeronava nu a mai transmis semnal, înainte să se prăbușească.  

O mică explozie a avut loc în momentul în care racheta a lovit avionul, dar acesta nu a explodat, potrivit imaginilor video. Aeronava a continuat să zboare timp de mai multe minute spre aeroport, potrivit The Times. Avionul a zburat în flăcări spre aeroport, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid.

Filmarea celor de la New York Times a fost făcută publică la câteva ore după ce președintele american, Donald Trump, și-a exprimat propriile dubii cu privire la motivele prăbușirii avionului ucrainean în Teheran.

„Am suspiciunile mele” cu privire la avion. „Cineva ar fi putut face o greșeală”, a declarat Trump.

Accidentul aviatic a avut loc la câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete asupra la două baze aeriene care adăposteau forțele americane din Irak.

Și Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat astăzi că deține informații care indică precum că avionul a fost doborât de către o rachetă sol-aer iraniană.

Telegraph.md amintește că un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de pasageri și membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Citește și: Ucraina investighează dacă avionul Boeing 737 a fost doborât în Iran cu o rachetă rusească

 

loading...

Comments are closed.