Alte știri

Bugetarii ar putea avea o minivacanță în luna august

Pinterest LinkedIn Tumblr

În programul de activitate al bugetarilor la sfârșitul lunii august ar putea interveni mici modificări: ziua de luni, 30 august 2021, se propune a fi declarată zi de odihnă, care, însă, va fi recuperată în ziua sâmbătă – 21 august 2021, transmite Telegraph.md

Pe agenda ședinței secretarilor generali de astăzi, 20 mai, este inclus proiectul hotărârii de Guvern cu privire la transferul unei zile de odihnă în anul 2021.

Documentul este elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și are ca scop utilizarea optimă de către salariați a zilei de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul curent.

Potrivit proiectului, ministerele, autoritățile administrative centrale și instituțiile publice vor asigura în ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate, iar pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare.

Reamintim că ziua de 31 august, când este marcată sărbătoarea „Limba noastră”, precum și ziua de 27 august – Ziua Independenței, constituie zile de sărbătoare nelucrătoare, fiind stabilite în art.111 din Codul muncii.

Citește și: Sondajele de opinie în perioada electorală pot fi organizate doar cu informarea prealabilă a CEC

loading...

Comments are closed.