Alte știri

Bulgaria extinde starea de urgență până la jumătatea lunii iulie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bulgaria va prelungi starea de urgență declarată ca răspuns la focarul de coronavirus până la 15 iulie, după o altă creștere a numărului de cazuri noi de infectare, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, informează Reuters.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Bulgaria a început să relaxeze restricțiile pentru a opri răspândirea virusului la începutul acestei luni, dar săptămâna trecută a raportat 606 de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19, cea mai mare creștere săptămânală de la începutul epidemiei.

Aproximativ 130 de cazuri noi au fost raportate miercuri, ceea ce a adus totalul până la 4.114, cu 208 de decese. Ultimul salt a determinat decizia lui Ananiev de a reimpunea cerințele de mască la toate locurile publice interioare, inclusiv la trenuri și autobuze.

„Avem o creștere a intensității epidemiei și o creștere a răspândirii coronavirusului”, a spus Ananiev într-o ședință de guvern.

El a spus că numărul mediu zilnic de persoane infectate cu coronavirus în perioada 10 – 24 iunie a sărit de mai mult de trei ori (de la 26 la 84 de cazuri într-o singură zi), comparativ cu perioada anterioară de două săptămâni.

Ananiev a declarat că statul din Marea Neagră nu va impune noi măsuri sau va readuce restricții mai dure, dar va intensifica controalele asupra distanțării sociale, măștile de față obligatorii în interior și va păstra interdicțiile de călătorie pentru majoritatea țărilor din afara UE.

Sursa: Reuters

loading...

Comments are closed.