Social

Cadrele didactice din municipiul Chișinău ar putea fi vaccinate anti-coronavirus, la dorință

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Primăria municipiului Chișinău a solicitat autorităților centrale introducerea cadrelor didactice din oraș în linia a doua de vaccinare, transmite Moldpres.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale, că a solicitat autorităților introducerea cadrelor didactice din oraș în linia a doua de imunizare anti-coronavirus.

Potrivit oficialului, cadrele didactice nu vor fi obligate să se vaccineze, o vor face la alegere. ”Dacă dorim reluarea lecțiilor cu prezența fizică a elevilor în clase, cadrele didactice trebuie să fie vaccinate. Profesorii se află într-o zonă de risc de infectare cu COVID-19, am solicitat includerea cadrelor didactice în linia a doua de vaccinare”, a declarat Ceban.

În același timp, Ceban a cerut Direcției generale educație tineret și sport să întocmească listele cadrelor didactice care doresc să se vaccineze și a solicitat acestei instituții să procure testele necesare pentru verificarea sănătății cadrelor didactice care activează în municipiul Chișinău.

loading...

Comments are closed.