Campania “Siguranța prin recensământul armelor”: Predă arma ilegală și scapă de pedeapsă

În perioada lunilor martie – mai, Inspectoratul General al Poliției (IGP) desfășoară campania „Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează”.

Potrivit IGP, campania urmărește promovarea securității publice prin colectarea datelor actualizate despre armele de foc din posesia civilă, încurajarea predării benevole a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală.

Pentru deținerea ilegală a armelor și munițiilor, materialelor explozive, persoanele riscă pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani și amendă de până la 65 de mii de lei. În cazul predării benevole a armelor, organele de drept exclud orice pedeapsă. Cetățenii pot afla informații despre predarea armelor, munițiilor și materialelor explozive la inspectoratele de poliție sau pot suna la numărul 112.

În ultimii 10 ani, au fost disponibilizate circa 20 500 de arme, dintre care peste 6 300 de arme de foc deținute ilegal, cu modificări neautorizate în construcție sau adaptate pentru comiterea infracțiunilor. Anul trecut, polițiștii au ridicat circa 2 500 de arme, dintre care 57 deținute ilegal.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share