Alte știri

Când a apărut ideea formării unui bloc de stânga? Răspunsul lui Corneliu Furculiță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că ideea formării unui bloc de stânga în Republica Moldova a apărut cu mult timp în urmă. Deputatul a declarat, la Publika TV, că necesitatea consolidării eforturilor celor două mari forțe politice: PSRM și PCRM, a fost motivată de pericolul care planează asupra suveranității Republicii Moldova, cererile venite din partea alegătorilor, dar și de ultimele decizii emise de Curtea Constituțională, informează NTV.md

Corneliu Furculiță a remarcat că membrii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au făcut parte din aceiași echipă care a guvernat țara în primul deceniu al secolului XXI, o perioadă marcată de stabilitate, bunăstare și liniște.

”Sunt membrii aceleiași echipe care au guvernat țara în anii 2000-2009, perioadă în care s-a dezvoltat mediul de afaceri, s-au majorat salariile, se achitau prestațiile sociale. A fost o perioadă bună în istoria țării și cred că fiecare cetățean își amintește cu nostalgie de acele vremuri”, a menționat parlamentarul.

Potrivit lui Furculiță, ambele formațiuni politice conștientizează că acum există riscul ca Republica Moldova să-și piardă suveranitatea și au aceiași dorință de a depune eforturi pentru a stabiliza situația și pentru a asigura dezvoltarea economică, socială și creșterea bunăstării cetățenilor.

Deputatul PSRM a mai declarat că decizia de a-l include pe Vladimir Voronin primul pe lista electorală a blocului a fost luată de întregul colectiv și reprezintă un gest de respect față de această personalitate. Furculiță a remarcat că Vladimir Voronin a fost unul dintre cei mai buni președinți în istoria Republicii Moldova.

Citește și: Andrei Năstase, la București. Despre ce a discutat cu ministrul român de Interne

loading...

Comments are closed.