Politică

Când ar putea fi reluate negocierile privind acordul de creditare cu Federația Rusă. Răspunsul președintelui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldova ar putea relua chiar săptămâna viitoare negocierile cu Federația Rusă pentru a semna un nou acord de creditare pentru țara noastră.

Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon în cadrul emisiunii de vineri “Președintele răspunde”. Subiectul dat a fost discutat în această dimineață de președintele țării cu premierul, Ion Chicu, după ce aseară Curtea Constituțională a anulat Acordul de credit în valoare de 200 de milioane de euro cu Rusia.

Totodată, șeful statului a anunțat că despre soluțiile legate de noua formulă a acordului de împrumut cu Rusia vor mai fi consultați cu juriștii din Aparatul Președintelui. În același timp, Igor Dodon a subliniat că autoritățile vor face tot posibilul ca toate cheltuielile prevăzute în buget, în special în domeniul social și investiții, să fie asigurate, în pofida deciziei Curții Constituționale de a anula creditul rusesc de 200 de milioane de euro, care a creat un deficit în bugetul de stat de încă 4 miliarde de lei.

”Este un buget de criză în condițiile pandemiei, secetei. Este evident, sau tăiem din cheltuieli, inclusiv sociale, sau găsim alte surse de acoperire a acestei găuri. Voi face tot posibilul ca cheltuielile care au fost făcute să fie asigurate. Aceste Guvern este în stare să asigure salarii, pensii, investiții în drumuri”, a spus Dodon.

Pe lângă creditul rusesc, șeful statului a anunțat că Moldova, în paralel, va negocia și cu alți parteneri străini. “Noi soluții pentru aceste probleme le vom găsi”, a spus președintele Igor Dodon.

Citește și: Șeful statului nu exclude organizarea alegerilor parlamentare anticipate, împreună cu prezidențialele

loading...

Comments are closed.