Când va ajunge vaccinul anti-COVID în Moldova și cine vor fi primii vaccinați

Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în Republica Moldova în luna aprilie-mai 2021. Informația a fost oferită pentru TV8 de către Anatolie Melnic, șeful secției Supraveghere Epidemiologică a Bolilor Prevenibile din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.  

Potrivit specialiștilor ANSP, vaccinul împotriva Coronavirusului va fi transmis Moldovei de Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări, iar conform planului național de imunizare, prioritari vor fi vaccinați angajații din sistemul medical.

„Au loc tratative privind semnarea unui acord de livrare a vaccinului în Moldova, dar cel mai devreme îl putem aștepta în luna aprilie-mai 2021. În primul rând vor fi vaccinați lucrătorii medicali, angajații și beneficiarii din centrele de plasament. Deoarece vaccinurile care sunt puse acum pe piață prevăd administrarea a două doze la un interval de 21 – 28 de zile, estimăm ca în prima etapă să fie vaccinați 700 de mii de oameni”, a declarat Anatolie Melnic.

Totodată, acesta susține că în dependență de disponibilitatea vaccinului vor fi vaccinate și persoanele din alte grupe de risc precum vârstnicii și cei care suferă de boli cronice.

Joi, 17 decembrie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că, începând cu 27 decembrie 2020, în toate țările UE va începe, concomitent, vaccinarea masivă a populației împotriva COVID-19. La 21 decembrie 2020, Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer BioNTech – un pas decisiv în demararea campaniei de imunizare în Uniunea Europeană.

DECIS // Fără corporative și ceremonii festive în Chișinău de sărbători

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share