Când va începe recensământului populației și locuințelor în Republica Moldova

Comisia parlamentară administrație publică și dezvoltare regională a organizat astăzi audieri publice în cadrul cărora Biroul Național de Statistică (BNS) s-a expus asupra organizării și desfășurării recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova, scrie Moldpres.md

Recensământul se va desfășura în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024 și va fi efectuat de circa cinci mii de persoane – recenzori și supervizori – care vor fi pregătite special pentru realizarea acestui proces complex. În context, participanții la audieri au discutat aspecte legate de procedura de desfășurare a recensământului, care presupune alocarea resurselor, ajustarea și testarea chestionarului în baza căruia se vor colecta date, utilizarea metodelor de interogare a persoanelor, planul de comunicare, acțiunile de securitate și protejare a informațiilor.

„Acest recensământ este vital pentru următorii zece ani. Rezultatele sale vor depinde de calitatea colectării datelor și responsabilitatea persoanelor implicate, de aceea este necesară mobilizarea tuturor, inclusiv a primăriilor pentru a livra informații corecte și utile societății”, a menționat președintele Comisiei Larisa Voloh.

Pentru efectuarea recensământului a fost alocată suma de 329,2 milioane de lei din bugetul de stat, partenerii externi contribuind cu suma de două milioane de euro. Datele finale ale recensământului vor fi prezentate în decursul a 18 luni.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share