Când vor fi DEMIȘI din funcție primii miniștri din Guvernul Chicu? Anunțul făcut de Igor Dodon

Igor Dodon, remanieri în Guvernul Chicu, Ion Chicu, cind vor fi demisi ministrii din Guvernul Chicu, Igor Dodon anunta remanieri la Guvern, cabinetul de ministri, PSRM

După primele 100 de zile de activitate, unii miniștri din Guvernul Chicu ar putea fi demiși. Declarația a fost făcută de președintele Dodon la televiziunea națională. 

Dodon nu a dorit să dea și careva nume, dar a spus că unde nu vor fi rezultate, personal va veni cu inițiativa de a demite pe anumiți miniștri.

“Eu propun să le dăm miniștrilor posibilitatea să ajungă la 100 de zile, dar după aceea la sigur vom face și unele evaluări. Atunci când am numit acest Guvern, mi-am asumat responsabilitatea și personal. Eu le-am spus, sau oferiți rezultate, sau dacă nu vor fi rezultate eu voi veni personal cu inițiativa ca unii miniștri să fie demiși. La sfârșitul lunii februarie se vor împlini 100 de zile.”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a mai spus că va insista în continuare ca fiecare domeniu să fie administrat cât mai eficient și să fie vizibile și rezultate pentru oameni.

“Pe unele sectoare avem nevoie de o eficiență mai bună, avem nevoie de mai multe rezultate, nu o să vă spun acum care sectoare. Miniștrii trebuie să fie profesioniști și responsabili de domeniul său.”, a punctat șeful statului.

Mai mult, Igor Dodon îndeamnă miniștrii să urmeze exemplul Premierului Chicu, dar și exemplul președintelui țării și să meargă mai des în teritoriu pentru ca să audă de la oameni care sunt problemele și cum trebuie acestea de rezolvat.

“Miniștrii trebuie să fie mai mult în teritoriu, miniștrii nu trebuie să stea în cabinet și să semneze scrisori și să facă interviuri și nu știu ce. Miniștrii trebuie să meargă printre oameni, să-i asculte, să vină cu inițiative la Prim-ministru.”, a explicat Dodon.

Telegraph.md amintește că Guvernul Chicu a primit vot de încredere din partea Parlamentului Republicii Moldova pe data de 14 noiembrie 2019.

Citește și: Cine este fostul Prim-ministru care vrea să asiste la o ședință a Guvernului Chicu?

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share