DECIS! Candidatul pentru funcția de Guvernator al Băncii Naționale va fi propus în Parlament săptămâna aceasta

andrian candu, Candidatul pentru funcția de Guvernator al Băncii Naționale va fi propus în Parlament săptămâna aceasta, sergiu cioclea

Președintele Parlamentului Andrian Candu a mulțumit pentru suportul oferit de Banca Națională a României în procesul de consolidare a capacității Băncii centrale a Moldovei la întrevederea pe care a avut-o, marți, cu prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, dr. Florin Georgescu.

Oficialii au discutat despre progresele înregistrate în domeniul reformării sectorului financiar-bancar, precum și despre implementarea noii legi bancare, adoptate cu puțin timp în urmă de Parlamentul Republicii Moldova, în baza recomandărilor programului european de Twinning, condus de băncile centrale ale României și Olandei.

Președintele Parlamentului a exprimat convingerea că schimbarea Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei nu va aduce atingere procesului de aliniere a sectorului bancar la standardele internaționale, conforme principiilor Basel III. Președintele Legislativului a subliniat că în acest mandat va fi propus plenului un nou candidat pentru funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pentru a continua reformele începute.

Amintim că actualul șef al BNM, Sergiu Cioclea, și-a anunțat recent demisia din motive personale.

Sergiu Cioclea își dă demisia din funcția de Guvernator al Băncii Naționale, bnm, banci moldova, 

Total
0
Shares
Total
0
Share