Capitalul total al bitcoinului a depășit pe cel al rublei rusești

cryptovaluta, bitcoin, rubla ruseasca,

Bitcoinul, prima și cea mai populară criptovalută din lume a ajuns pe locul 6 cea mai importantă valută după capitalizare, anunță CoinTelegraph. Când cursul unei monede bitcoin va ajunge la 15.000 dolari, aceasta ca depăși și rupia indiană.

Astăzi bitcoinul este apreciat la un curs de 12.800 de dolari pentru o monedă bitcoin, iar capitalul total de bitcoin constituie peste 214 miliarde de dolari americani.

În fruntea clasamentului mondial după capital se află dolarul american, urmat de euro, pe locul trei fiind yuan-ul chinez urmat de yena japoneză și rupia indiană pe locurile 4 și 5 respectiv.

În rattingul dat, bitcoinul este peste lira sterlină, rubla rusească și won-ul sud-coreean. Clasamentul a fost întocmit în momentul în care cursul de schimb a unei monede bitcoin era de 10.766 de dolari americani. Capitalul criptovalutei la cursul de schimb indicat constituia 181 miliarde de dolari.

Este greu totuși de a aprecia valoarea reală a bitcoinului din motiv că prețul monedei este în continuă oscilare, scrie insider.pro.

Total
0
Shares
Total
0
Share