Carabinieri moldoveni vor participa la misiunea de menținere a păcii din Kosovo

Trei angajați ai Inspectoratului General pentru Carabinieri al MAI vor fi detașați la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo în componența Forțelor Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR).

Astfel, începând cu 1 aprilie 2024, carabinierii vor fi desemnați și pregătiți pentru operațiuni internaționale, pentru o perioadă de la 6 la 12 luni, conform cerințelor specifice.

Participarea carabinierilor la misiuni și operații internaționale este relevantă pentru Republica Moldova, fiind asigurată îndeplinirea angajamentelor în conformitate cu Carta ONU, tratatele cu Uniunea Europeană și alte organizații internaționale sau state terțe. Aceasta reprezintă o contribuție la menținerea păcii, securității și stabilității internaționale, precum și la promovarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a supremației legii.

Menționăm că detașarea în operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo va permite o valorificare esențială a capacităților și specificului forțelor de poliție cu statut militar dual, în concordanță cu mandatul misiunii. Astfel, se consolidează cooperarea în domeniul apărării și securității cu KFOR, o forță militară dedicată păcii.

Total
0
Shares
Total
0
Share