Politic

Care este condiția Maiei Sandu pentru a-l susține pe Andrei Năstase în alegeri prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă Andrei Năstase va trece în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, acesta va fi susținut de PAS și de Maia Sandu. Declarația a fost făcută de președinta PAS în cadrul unei emisiuni realizate de „Cotidianul.md”.

„Dacă o să treacă în turul doi, o să-l susțin”, a spus Maia Sandu în contextul unei potențiale susțineri a candidaturii lui Andrei Năstase pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Întrebată dacă, în opinia sa, liderul Platformei DA nu are șanse în acest sens, Maia Sandu a declarat că a spus-o bazându-se pe rezultatele sondajelor.

„Am spus asta din perspectiva a ceea ce am văzut în sondaje. Acum, evident, lucrurile se pot schimba. Nu știm când vor avea loc alegerile prezidențiale, cum o să arate atunci percepția cetățeanului față de un candidat sau altul.”

Chiar și așa, aceasta a infirmat zvonurile precum că relațiile dintre PPDA și PAS ar fi suferit anumite fisuri. Potrivit Maiei Sandu, partidul pe care îl conduce este gata să colaboreze în continuare cu Platforma DA, iar percepțiile despre pretinse probleme între cele două formațiuni ar fi apărut după ce PAS a optat pentru fracțiuni diferite ale Blocului ACUM în Parlament.

„Noi am optat pentru fracțiune în Parlament și de aici s-a creat această percepție. E firesc ca un partid politic să aibă propria fracțiune. Asta nu înseamnă nimic. În continuare două partide politice pot să colaboreze și să aibă inițiative comune”

De asemenea, Sandu a declarat că ultima discuție pe care a avut-o cu Andrei Năstase a avut loc acum câteva săptămâni.

„Suntem în izolare socială acum și nu prea comunicăm. Am avut o discuție câteva săptămâni în urmă între cele 4 partide”

Citește și: Gafa de proporții a lui Dumitru Alaiba: Ce ”a scăpat din vedere” fostul consilier al lui Vlad Filat

loading...

Comments are closed.