Social

Care este rata de mortalitate de COVID-19 în Moldova în raport cu numărul populației

Pinterest LinkedIn Tumblr

Raportată la numărul populației, în prezent Republica Moldova are o rată de 17 decese la un milion de locuitori, mult mai mică decât multe alte țări europene, relatează Telegraph.md

Mihai Bologan, expert în statistică și director executiv al companiei Date Inteligente. a realizat un grafic în care compară diferite țări afectate de coronavirus în funcție de decesele raportate la numărul de locuitori. Din acesta rezultă că țara noastra are o mortalitate mult mai mică decât țări ca Italia, Franța, Marea Britanie, Spania, Belgia sau SUA, dar superioară față de diferite țări din spațiul CSI.

„La noi e mai bine decât în majoritatea țărilor UE, dar mai rău ca-n Parteneriatul Estic, unde.. ciudat, parcă nici nu e COVID-19, dar pur și simplu mai mor oamenii de gripă sau de altceva. Deși în SUA sunt cele mai multe decese înregistrat la moment, totuși, raportat la numărul populației, situația la ei nu e la fel de rea ca-n Belgia, de exemplu, unde la 1 milion de persoane au decedat deja de 4 ori mai mulți oameni decât în SUA.”

Citește și: Pandemia de coronavirus ar putea dubla numărul global al persoanelor afectate de foamete

loading...

Comments are closed.