Social

Cât a acumulat CNAM în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, în primele 8 luni ale anului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În primele opt luni ale anului curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii de aproape 3 miliarde 198 de milioane de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu aproximativ 33 de milioane sau cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depăşit 3 miliarde de lei, cu cca 6 milioane mai mult faţă de perioada similară din 2019.

În acelaşi timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit peste 129 de milioane, fiind în creştere cu cca 15 milioane comparativ cu primele opt luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie peste 46 de milioane de lei, cu cca 12 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2019.

Citește și: CNAM a efectuat o vizită de monitorizare a două proiecte de modernizare în cadrul Spitalului raional Soroca. Despre ce este vorba

loading...

Comments are closed.