Social

CNAM a efectuat o vizită de monitorizare a două proiecte de modernizare în cadrul Spitalului raional Soroca. Despre ce este vorba

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină au efectuat recent o vizită de monitorizare a două proiecte investiţionale implementate la Spitalul raional Soroca. Este vorba despre renovarea Centrului Perinatal de nivelul II şi reparaţia capitală a sistemului electric în Secţia de boli interne din cadrul spitalului.

Instituţia medicală s-a numărat printre câştigătorii celor două concursuri organizate în anul 2018 privind selectarea proiectelor investiţionale din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, iar în acelaşi an a primit finanţare din partea CNAM.

Astfel, pentru reparaţia capitală a Centrului Perinatal, din fondul sus-menţionat au fost alocaţi 800 de mii de lei, în timp ce pentru schimbarea instalaţiilor electrice în Secţia de boli interne au fost direcţionaţi în jur de 238 de mii de lei.

În urma monitorizării la faţa locului, echipa de evaluare a CNAM a constatat că obiectivele celor două proiecte au fost atinse. Odată cu renovarea Centrului Perinatal au fost îmbunătăţite atât condiţiile de acordare a asistenţei mamei şi copilului, cât şi cele de muncă pentru personalul medical.

Totodată, datorită reparaţiei capitale a sistemului de electricitate în Secţia de boli interne, a fost asigurată calitatea şi siguranţa alimentării echipamentelor medicale, al căror număr este în continuă creştere, precum şi oferite condiţii mai bune pentru cei cca 2000 de pacienţi internaţi anual.

Citește și: O nouă vizită de monitorizare a proiectelor investiționale finanțate de CNAM

loading...

Comments are closed.