Politic

Cât costă la ora actuală un deputat? Răspunsul președintelui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon salută revenirea lui Ștefan Gațcan în Parlament care a deblocat activitatea legislativului și a permis ca asumarea de răspundere a Guvernului să treacă. Șeful statului mai spune că nu a discutat cu Gațcan de 2 săptămâni și nu comentează activitatea unui deputat sau altul, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG

„După ziua de ieri, activitatea parlamentului a fost deblocată și domnul Gațcan a jucat un rol foarte important, pozitiv cu toate întrebările pe care le avem noi față de el. Ieri a procedat ca un medic adevărat, a hotărât o problemă și datorită lui, medicii vor primi salarii cu 30% mărite de la 1 septembrie”, a spus șeful statului.

În același timp, președintele spune că Guvernul Chicu se va menține până la alegerile anticipate și pledează pentru o coaliție largă cu PAS și Platforma DA. „Domnul Chicu își va da demisia când vom decide toți împreună, dar până atunci trebuie să lucreze eficient. Când va fi asta, vom decide. Când declanșăm procesul pentru alegeri parlamentare anticipate, atunci își va putea da demisa, dar dacă va fi demis, rămâne interimar până la alegerile anticipate”, a spus șeful statului.

Legat de o eventuală reformatare a Guvernului, Igor Dodon spune că ar fi posibilă doar cu cooptarea partidelor de opoziție anti-oligarhice. În același timp, șeful statului spune că abia așteaptă să vadă cum „Maia Sandu și Andrei Năstase va vota alături de Candu și Șor”. „Am văzut declarațiile PAS, că sunt gata să semneze pe moțiunea de cenzură, abia aștept să văd semnătura Maiei Sandu alături de Candu și Șor. Maia Sandu, dați dovadă de caracter, faceți alianță neformală cu Candu”, a mai spus Dodon care afirmă că a văzut declarațiile PAS de cooptare a PD la negocierile privind demisia Guvernului.

„Am văzut că încercați să-i atrageți pe democrați. Filip e partenerul nostru, dar ei decid. (…) Am auzit că deja 2 milioane de euro e deputatul. Cum vedeți ca Filip să se așeze cu Candu la masă, el rămâne fără partid. Ce sens mai are pentru deputații lor să rămână în partid? Cei care au plecat primii din PD, regretă deja că au luat doar 300 de mii. Să nu fie complot pe intern acolo. Așadar, reformatarea Guvernului poate avea loc doar dacă Maia Sandu și Andrei Năstase se așează cu Plahotniuc la masă”, mai spune șeful statului.

Igor Dodon critică PAS și Platforma DA că nu vor să negocieze cu puterea despre organizarea alegerilor anticipate. „ Noi vrem o discuție largă, să decidem că mergem în alegeri în martie și atunci pe Candu și Șor îi dăm într-o parte. Pentru alegeri corecte ne așezăm și discutăm, trebuie să schimbăm ceva în lege, ne așezăm și discutăm. Asta e discuție înțeleaptă și matura, dar voi nu sunteți gata, încă nu aveți maturitate”, a încheiat Igor Dodon.

Citește și: Șeful statului: „Opoziția poate să recunoască că Guvernul Chicu și Dodon au avut dreptate. Stimați pensionari, veți primi acei 700 de lei”

loading...

Comments are closed.