Social

Câte persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul a 24 de ore, au fost aplicate amenzi în privința mai multor persoane fizice și juridice, pentru nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii Covid-19, transmite Telegraph.md

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, ministru al Sănătății, au fost amendate 24 de persoane fizice. Amenzile contravenționale au fost aplicate în privința cetățenilor care:

  • au încălcat regimul de autoizolare;
  • au avut un comportament agresiv în coraport cu lucrătorii medicali;
  • au declarat date false în fișele epidemiological.

Totodată, au fost sancționate și 42 persoane juridice, dintre care 23 companii sunt din domeniul transportului auto.

Amintim că, potrivit art. 76/prim din Codul contravențional, în vigoare din 14 martie 2020, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 450 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 la 1500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Conform aceluiași articol, prezentarea intenționată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fișei epidemiologice se sancționează cu amendă de la 450 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice.

Citește și: Informații actualizate privind controlul infecției prin coronavirusul de tip nou, la nivel național

loading...

Comments are closed.