Câte zile mai are Guvernului Chicu. Răspunsul unui deputat independent

Deputatul independent, Alexandru Oleinic este de părere că nu se va întâmplă nimic ieșit din comun dacă majoritatea parlamentară nu va suficiente voturi, transmite Telegraph.md, cu referire la Sputnik.md

El spune că nu vede cum ar putea să se schimbe configurația majorității parlamentare până la alegerile prezidențiale, iar asumarea de către unele fracțiuni a exercițiului guvernării, pe timp de criză, va însemna falimentul acestor partide.

„Eu nu văd cum se poate schimba configurația majorității parlamentare. Noi nu avem voturi pentru a demite Guvernul actual, dar chiar dacă se vor găsi aceaste voturi, cineva va trebui să-și asume niște responsabilități pentru acestă perioadă destul de complicată, ceea ce însemnă un risc enorm pentru un partid care ar vrea să guverneze”, a precizat Oleinic.
Deputatul crede că nu se va întâmplă nimic ieșit din comun dacă majoritatea parlamentară nu va avea suficiente voturi.

„Eu mă gândesc că într-un anumit mod poate e bine că actualul Guvern nu are o susținere atât de masivă în Parlament pentru că fiecare proiect de lege adoptat astăzi are un impact asupra vieții oamenilor. Vreau să văd vreun deputat care este împotriva rezolvării unor probleme pentru cetățeni pe timp de criză, legate de buget, medicină, agricultură sau IMM-uri. Deci repet, până la alegerile prezidențiale eu nu văd cum se poate schimba configurația majorității parlamentare”, a punctat Alexandru Oleinic.

Deputatul independent a mai precizat că dacă Igor Dodon va învinge la alegerile prezidențiale din toamnă, atunci majoritatea parlamentară va fi fortificată, iar dacă va învinge Maia Sandu însemnă că vom avea alegeri parlamentare anticipate, deoarece ea va avea nevoie de un sprijin politic în Parlament pentru a-și promova programul”, a concluzionat Alexandru Oleinic.

Recent, liderul PDM, Pavel Filip, a declarat că nu va susține o moțiune împotriva cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu pentru că nu vede cum ar putea fi adunate voturile necesare pentru învestirea unui nou executiv.

Citește și: DOC // Renato Usatîi a fost anunțat în CĂUTARE federală de către MAI rus

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share