Câți chișinăuieni au decedat din cauza COVID-19 până astăzi

Primăria Chișinău informează că de câteva săptămâni, în capitală se atestă o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate publică declară că impactul sărbătorilor din luna mai asupra situației pandemice prin infecția COVID-19 va putea fi estimat peste 12-14 zile.

În prezent în municipiul Chișinău sunt înregistrate 105954 cazuri confirmate (la ziua de 11.05.2021), inclusiv 102650 persoane recuperate și 1851 de decese. Informații în acest sens au fost prezentate marți, în cadrul ședinței operative săptămânale de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

La ziua 11.05.2021, în spitalele municipale erau internați 278 pacienți confirmați COVID-19, dintre care 28 persoane în stare foarte gravă, iar 131 pacienți în stare gravă. În continuare, spitalele municipale sunt pregătite și asigurate cu echipamente/mijloace de protecție și medicamente antivirale pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

Specialiștii în sănătate publică consideră oportună relaxarea treptată și cu atenție sporită a restricțiilor, cu menținerea stării de urgență în sănătate publică, cel puțin până la stabilizarea procesului epidemiologic. Concomitent, în opinia specialiștilor, rămâne importantă imunizarea populației.

Total
0
Shares
Total
0
Share