Politic

Cazul profesorului PAS care le spune elevilor pe cine să voteze și le vorbește despre „șașlîc, pivă, devociki”: „Este sub orice nivel de critică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea afirmă despre cazul profesorului de la Ocnița, care face agitație politică în favoarea Maiei Sandu chiar la lecție, scoate în evidență cîteva probleme grave, transmite Telegraph.md

Bătrîncea enumeră anume probelemele scoase evidență:

„1. Propaganda politică în școli este interzisă, iar acest profesor, care este și consilier raional din partea PAS, le spune elevilor pe cine să voteze.

2. Profesorul, care trebuie să fie un exemplu pozitiv pentru copii, pentru elevi, îi numește idioți pe oamenii în etate, doar pentru că aceștea au o altă opțiune politică decît a lui.

3. Limbajul acestui profesor, care le vorbește elevilor despre „șașlîc, pivă, devociki” este sub orice nivel de critică, or un profesor trebuie să învețe noua generație să fie cultă.

4. Modul în care liderii PAS i-au luat apărare acestui profesor, membru al formațiunii lor, este descalificant. Asta înseamnă că partidul Maiei Sandu îi consideră pe toți pensionarii „idioți”, cum s-a exprimat alesul local PAS, susțin încălcarea legii prin organizarea propagandei politice în școli, promovează un limbaj de incitare la ură etc.

5. Este regretabil că o bună parte din mass media au diminuat la maxim acest caz, fie nu l-au reflectat deloc, fie au încercat să spună că e la limita unui fake news. În schimb, renovarea unui WC pentru elevii unei școli s-a transformat în serial cu știri o săptămînă întreagă, dezbateri în studiou etc. Nouă ni se pare mult mai grav cazul profesorului care numește oamenii în etate „idioți”, folosește un limbaj vulgar și face propagandă politică în timpul lecțiilor.

6. La fel, constatăm cu regret faptul că nu s-a autosesizat niciun ONG pentru protecția drepturilor copilului, nici avocatul copilului, ceea ce ne duce la gîndul dublicității acestora.

7. Politica în școală nu are ce căuta, indiferent de culoarea acesteia. La școală elevii trebuie să învețe materiile care se predau, nu pentru cine să voteze și împotriva cui să fie.” spune socialistul.

Igor Dodon afirmă că statul va elabora, în cel mai apropiat timp, o strategie națională de reabilitare a sistemului de irigare în agricultură

loading...

Comments are closed.