Alte știri

Cazul Viorel MORARI: Magistrata Djeta Chistol de la Judecătoria Chișinău s-a abținut de la examinarea dosarului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoarea căreia i-a fost repartizat spre examinare dosarul în care figurează șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a decis să se abțină de examinarea dosarului. Drept motiv, magistrata Djeta Chistol de la Judecătoria Chișinău a invocat că fiul său este procuror, iar Viorel Morari i-ar fi fost formator acestuia, transmite Ziarul de Gardă, zdg.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Contactat de Ziarul de Gardă, avocatul lui Morari ne-a comunicat că cererea de abținere a Djetei Chistol a fost admisă ieri, 10 februarie, iar dosarul urmează a fi repartizat unui alt magistrat.

„În situația în care a fost admisă cererea de abținere a doamnei Chistol, dosarul trebuie să fie redistribuit prin intermediul Programului de Gestionare a Dosarelor, aleatoriu, unui alt judecător. Eu încă nu am fost informat despre redistribuirea dosarului unui alt judecător. Nu m-a telefon nimeni”, Vasile Foltea.

Avocatul lui Morari ne-a comunicat că argumentul invocat de magistrata Chistol în cererea de abținere este unul plauzibil.

„În momentul în care cererea de abținere a fost admisă prin încheierea unui judecător, încheiere irevocabilă și definitivă, nu am ce comenta. În momentul în care un judecător crede că vor exista impedimente la examinarea dosarului, ținând cont de faptul că fiu ei a fost și este procurori, iar domnul Morari i-ar fi fost acestuia formator, ține de discreția dumneaei. Mie mi se pare un argument plauzibil”, a mai precizat Foltea.

loading...

Comments are closed.