Alte știri

CC a declarat neconstituționale dispozițiile articolului 84 din Legea insolvabilității

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marți, 4 august 2020, Curtea Constituțională a pronunțat o hotărâre privind excepția de neconstituționalitate referitoare la omisiunea de a reglementa durata maximă pentru care poate fi dispusă obligația de nepărăsire a teritoriului țării sau localitatea de reședință din articolul 84 din Legea insolvabilității.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Pornind de la cele menționate în sesizare, dar și urmare a extinderii controlului constituțional, Curtea a declarat neconstituţionale dispozițiile articolului 84 din Legea insolvabilității nr. 149 din 29 iunie 2012, referitoare la omisiunea de a reglementa durata maximă pentru care poate fi dispusă obligația de a nu părăsi teritoriul țării sau localitatea de reședință.

Până la remedierea deficienței de reglementare constatate şi înlăturarea viciului de neconstituţionalitate, instanțele de insolvabilitate la adoptarea măsurilor de nepărăsire a teritoriului țării sau a localității de reședință vor aplica, în modul corespunzător, termenele stabilite de articolul 64 din Codul de executare, adoptat prin Legea nr. 443 din 24 decembrie 2004.

Comunicatul integral al CC este publicat pe www.constcourt.md

Este obligat șeful statului să desemneze candidatul majorității la funcția de premier? CC anunță când va pronunța hotărârea finală

loading...

Comments are closed.