Alte știri

Ce este mai bun decât televizoarele LCD sau LED și care este diferența dintre ele?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toată lumea care este interesată să cumpere un televizor dorește să aleagă singură cea mai profitabilă opțiune, dar nu uită că calitatea imaginii este una dintre cerințele principale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Dacă ne uităm la clasificarea televizoarelor, vom vedea că cel mai bine este să alegem între LED și LCD. În mod firesc, apare întrebarea, dar care este diferența?

Ce sunt televizoarele LED și LCD?

Televizorul LCD se bazează pe cristale lichide și este considerat unul dintre cele mai bune de pe piață. Aceasta este o imagine de înaltă calitate și o saturație ridicată a culorilor. Imaginea este de obicei iluminată de lămpi fluorescente.

Dacă vorbim despre televizoarele LED, trebuie remarcat faptul că sistemul lor se bazează pe aceeași tehnologie ca și televizoarele LCD. Au și o structură cu cristale lichide, dar sunt mai avansate. Este vorba despre iluminarea din spate cu LED-uri.

Avantajele televizoarelor LCD și LED.

Televizoare LCD:

 • cost redus comparativ cu televizoarele LED;
 • conductivitate bună a culorii;
 • imagine care nu pâlpâie;
 • o gamă largă de dimensiuni ale diagonalelor ecranelor TV;
 • nu se încălzește;
 • potrivit pentru utilizare pe termen lung.

Televizoarele LED au următoarele avantaje:

 • claritatea imaginii;
 • imagine mai contrastantă și, prin urmare, culori mai luminoase decât televizoarele LCD;
  rezoluție înaltă;
 • mai puțin dăunătoare ochilor cu utilizare constantă;
 • 40% mai puțin consum de energie electrică decât televizoarele LCD;
 • nu conține mercur și, prin urmare, este un produs mai ecologic;
 • dimensiuni mult mai mici;
 • are un număr mare de conectori pentru conectarea altor dispozitive, cum ar fi un set-top box, home theater, difuzoare etcetera;
 • acceptă multe formate video și audio, și de asemenea, fotografii;
 • au capacitatea de a vă conecta la Internet (Smart TV).

În plus, marele avantaj al televizoarelor LED este fiabilitatea luminii de fundal cu LED. Chiar dacă se sparge, este mult mai ușor să îl înlocuiți decât să înlocuiți lămpile din televizoarele LCD. Acest lucru contribuie și la utilizarea confortabilă a televizoarelor cu tehnologie LED.

Având în vedere statisticile care spun că acest tip de televizor este cel mai comun în lume, respectiv, dacă trebuie să înlocuiți orice piesă sau să achiziționați diverse gadget-uri suplimentare care vor ajuta la creșterea utilizării televizoarelor cu LED, nu este dificil și accesibil pentru a fiecărui consumator.

Dezavantaje ale televizoarelor LCD și LED.

Dacă vorbim despre dezavantaje, acestea sunt cu siguranță mai mici decât avantajele.

Atât televizoarele LCD, cât și cele LED au o serie de dezavantaje la care consumatorii trebuie să acorde atenție și atunci când aleg un televizor.

Pentru televizoarele LCD, dezavantajul este saturația neagră slabă, care provoacă strălucire în lumina puternică sau în lumina directă a soarelui. De asemenea, unele modele pot avea un timp de răspuns lung și poate apărea neclaritatea imaginii.

Datorită funcționării matricei LED, televizoarele cu tehnologie LED au puține neajunsuri. Putem spune că singurul dezavantaj va fi doar un cost relativ ridicat. În același timp, acest lucru este compensat de lista largă de beneficii care merită cu adevărat să cumpărați televizoare LED și să vă bucurați de toate avantajele posibile care pot fi obținute atunci când utilizați un televizor.

Sfaturi pentru cumpărător

Pentru a alege televizorul potrivit pentru dumneavoastră, trebuie să înțelegeți singuri ce funcții ar trebui să îndeplinească televizorul, cât de des intenționați să îl utilizați, ce caracteristici de culoare sunt importante pentru dumneavoastră, precum și să cercetați piața produselor. Apoi, determinați gama de prețuri și contactați un consultant de magazin. Vorbește-i despre toate detaliile de mai sus și te va ajuta să alegi modelul de televiziune potrivit pentru tine personal. Cea mai bună gamă de televizoare este prezentată pe site-ul televizoare, de unde puteți primi și sfaturile necesare.

loading...

Comments are closed.