Alte știri

Ce încălcări au fot înregistrate la frontiera Republicii Moldova pe parcursul săptămânii trecute

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 15 – 21 iunie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 64 de evenimente, cu documentarea a 80 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

– 40 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 11 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 11 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– două cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 80 de consemne, dintre care două consemne pe Interpol și 78 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 16 cetăţeni străini, dar și 31 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 53 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 127 000 și încasarea amenzilor de 27 750 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 53 256 traversări, în creștere cu 60% față de săptămâna precedentă. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19 913 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 63 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore (21.06.2020), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 6 749 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 3 774 traversări persoane, dintre care 2 170 treceri la frontiera moldo-română, 616 treceri la frontiera cu Ucraina și 988 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 1 642 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 988 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – 306 traversări persoane;
PTF Sculeni – 214 traversări personae;
PTF Tudora – 191 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 6 749 persoane și completate 3 774 fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 178 de apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Citește și: Patru permise de conducere și șase asigurări auto false, identificate de către polițiștii de frontieră de la Giurgiulești-Galați și Tudora-2

loading...

Comments are closed.