Patru permise de conducere și șase asigurări auto false, identificate de către polițiștii de frontieră de la Giurgiulești-Galați și Tudora-2

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Giurgiulești-Galați și Tudora-2 au identificat în timpul controlului patru permise de conducere și șase asigurări auto internaționale cu premise rezonabile de falsificare. Pe cazurile date sunt documentați patru conaționali și trei cetățeni ai Uzbekistanului.

În noaptea de 18 spre 19 iunie curent, angajații Poliției de Frontieră din punctul de trecere Giurgiulești au acționat în baza informației operative descoperind printre lucrurile personale ale pasagerilor patru permise de conducere cu indici necaracteristici. Aceștea s-au prezentat la linia de control pe direcția ieșire din țară cu diverse mijloace de transport.

Actele confirmate neveridice și cu ajutorul tehnicii din dotare erau emise de către autoritatea competentă din România, Ucraina și două din Republica Moldova.

În timpul audierilor, persoanele inițial susțineau că nu cunosc despre falsitatea acestora, însă mai târziu au recunoscut că și-au perfectat documentele prin intermediul unor necunoscuți contra unor sume de bani.
Ca urmare, procesele verbale au fost întocmite pe numele a patru conaționali cu vârstele cuprinse între 22 și 36 de ani. Incidentele date sunt cercetate în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud.

Alte șase documente cu indici de falsificare au fost depistate de către inspectorii din punctul de trecere Tudora -2. Cazurile au fost consemnate pe sensul de intrare în Republica Moldova în după amiaza zilei de ieri, 18 iunie , la intervale de timp diferite.
Cele șase asigurări auto internaționale au fost emise pe camioane și semiremorci de aceeași companie cu sediul în Muntenegru. Documentați sunt trei cetățeni ai Uzbekistanului cu vârstele de 44, 50 și 63 de ani.

Cercetările sunt derulate în continuare de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regioanale Est pentru a elucida toate circumstanțele. Toate actele au fost ridicate și trimise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru efectuarea expertizei.

Persoanele documentate riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Citește și: Un bărbat din Ucraina a încercat să intre pe teritoriul RM cu un permis fals, pe care l-a cumpărat cu 200 de euro

Total
0
Shares
 
Total
0
Share