Alte știri

Ce nu ți-a zis Apple despre iCloud și ar trebui să știi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă te-ai întrebat vreodată unde stochează Apple toate datele pe care le salvezi în iCloud, acum ai și un răspuns.

Milioane de clienți Apple stochează miliarde de fotografii, contacte, fișiere și orice alt tip de date importante în iCloud, serviciul de backup pe care îl oferă compania. Cu siguranță, dacă ai un gadget de la Apple, folosești și tu iCloud, dar te-ai întrebat vreodată unde sunt stocate, mai exact, toate datele pe care le ai?

Apple a confirmat recent că ”norul” de date pe care îl au utilizatorii se află, de fapt, pe serverele Google Cloud. Cei de la CNBC au remarcat că această veste importantă vine sub forma unui update al ghidului de securitate pe iOS, publicat recent de companie.

În edițiile anterioare, documentul arăta că tot conținutul de pe iCloud este stocat cu ajutorul serviciilor Amazon Web Services și în cloud-ul Microsoft Azure. Noul document arată că Amazon S3 și Google Cloud sunt noii provideri de servicii de găzduire pentru datele tale.

N-ar trebui să te surprindă foarte tare. Să ai de-a face cu o cantitate atât de mare de date e un efort semnificativ, așa că e de înțeles de ce Apple preferă să lucreze cu o companie terță decât să-și instaleze propriile servere.

Iar compania a ales unii dintre cei mai buni jucători de pe piața serviciilor de cloud. AWS le-a adus celor de la Amazon 5,1 miliarde de dolari doar în ultimul trimestru din 2017, în vreme ce serviciile de cloud de la Google au adus companiei venituri de mai bine de un miliard de dolari, în același interval de timp.

Citiți continuarea articolului pe playtech.ro.

loading...

Comments are closed.