Externe

Ce se dezbate la Putin TV? Multe subiecte despre Ucraina, SUA și UE, mai nimic despre Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vizionând ultima săptămână posturile principalelor televiziuni rusești, ați fi putut auzi multe despre evenimentele din lume, dar nimic despre ceea ce se întâmplă în Rusia, scrie The Telegraph.

Dar mai ales, „fiți sigur că vă vor spune multe despre Ucraina”,  scrie Grupul de lucru al Uniunii Europene privind combaterea dezinformării – European External Action Service East Stratcom Task Force.

Din cele 71 de subiecte dezbatute saptamana trecuta la emisiunile de tip talk-show din Rusia, 60 au vizat evenimentele din afara Rusiei. Cercetătorii au urmarit 15 emisiuni politice și analitice pe cele mai populare 3 canale tv: „Pervîi“, „Rossia -1“ și „NTV“.

„Oprind televizorul, îți dai seama că nu ai aflat aproape nimic despre Rusia reala – noteaza cercetatorii, – în schimb vi s-au oferit discuții detaliate despre evenimentele din lume. Laitmotivul tuturor „analizelor” este despre confruntarea si divizarea din Occident“, arata raportul.

O tema aparte o reprezinta Ucraina. În special, televiziunea rusă discută subiecte precum: În Ucraina există presiuni asupra vorbitorilor de limbă rusă; „Orgii naziste” în Ucraina; Europa nu a condamnat marșul naționaliștilor de la Kiev; Posibila furnizare de arme americane Ucrainei; Legea limbii și plata în școlile din Ucraina și așa mai departe.

Printre subiecte internaționale – relațiile SUA cu alte state, situația internă din SUA, criza din Catalonia și altele asemenea.

 

loading...

Comments are closed.