Ce spune Agenţia Navală, despre vasul sub pavilionul Moldovei care ar fi provocat explozia din Beirut

Agenţia Navală susţine că va verifica toată documentaţia privind nava din portul oraşului Beirut, despre care presa internaţională a scris că ar fi provocat explozia puternică din seara zilei de ieri, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Deflagraţia ar fi fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut şi transportate acum 6 ani de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus.

Contactaţi de TV8, reprezentanţii Agenţiei Navale au precizat că vasul de mai mulţi ani nu mai este sub pavilionul Republicii Moldova.

“La moment, Agenția Navală examinează toată documentația. Nava de mulți ani nu este sub pavilionul nostru, dar noi am ridicat toată documentația. Ulterior informația va fi postată pe site-ul oficial al Agenției”, au precizat reprezentanţii Agenţiei.

Totodată, azi dimineaţă Ministerul de Externe al Republicii Moldova a pasat acest subiect către Agenţia Navală.

“Cu referire la informațiile din presa internațională privind pretinsa apartenență a navei din portul Beirut pavilionului Republicii Moldova, MAEIE recomandă consultarea Agenției Navale care gestionează registrul respectiv”, se spune într-un mesaj publicat pe pagina ministerului.

Citește și: A fost dat startul lucrărilor de reabilitare a străzii Albișoara

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share