Politic

Ce spune Alexandru Tănase despre Olesea Stamate, candidata PAS: “Trebuia să o dea afară din Guvern”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acțiune și Solidaritate înaintează pentru alegerile parlamentare repetate în circumscripția nr.38 Hîncești, candidatura, ex-ministrului Justiției, Olesea Stamate, cea despre care Alexandru Tănase a declarat că ar fi vinovată de căderea Guvernului Sandu.

Anunțul despre candidatura Olesei Stamate din partea formațiunii PAS, a fost făcut în cadrul unui briefing organizat în urma ședinței Consiliului Național Politic.

În acest context, lidera PAS, Maia Sandu a făcut un apel către alte partide pro-europene, în special pentru colegii lor de la PPDA să o susțină pe Stamate.

În cadrul emisiunii Puterea a 4-a, fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase a declarat despre Cabinetul de Miniștri în frunte cu Maia Sandu că ar fi guvernat și acum, dacă nu era „greșeala fostei ministre a Justiției”. Prin greșeală, Tănase făcu referire la momentul concursului de selectare a candidaților la funcția de Procuror General, care s-a dovedit a fi unul eșuat din punctul de vedere al Maiei Sandu.

Alexandru Tănase consideră că soluția pentru depășirea acelei crize generate de rezultatele concursului organizat de ministrul Justiției, Olesea Stamate, ar fi fost demiterea acesteia pentru a salva Guvernul.

Cu toate acestea, Maia Sandu a preferat să-și asume o lege care nu avea susținere nici națională și nici din exterior. Nu a ieșit cineva să declare susținere deschisă a intențiilor de asumare, iar de acest lucru, PSRM-ul doar a profitat și a demis Guvernul Maiei Sandu.

„Doamna Stamati a ratat și grație acțiunilor pe care le-a făcut, a picat Guvernul. Soluția logică era demiterea ministrului Justiției, instituirea altuia și organizarea unui nou concurs. Ce a făcut doamna Sandu era extrem de riscant. Nu pot înțelege care a fost miza, sau nu a fost niciun calcul, sau a fost ceva atât de complicat ce ne depășește pe toți”, a precizat Tănase.

Citește și: PAS și PPDA merg separat la alegerile din circumscripția Hâncești? Formațiunea Maiei Sandu a prezentat candidatul lor

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.