Alte știri

Ce spune directorul ANSP despre declarațiile că lotul de ajutor umanitar oferit de România ar fi fost de proastă calitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, spune că vor documenta declarațiile unui deputat român, precum că lotul de ajutor umanitar oferit de România în lupta cu Covid-19 ar fi fost de proastă calitate. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Ne-am autosesizat, o să documentăm, eu chiar nu aș vrea să mă arunc cu declarații pe acest subiect. Este un subiect destul de sensibil. În primul rând partea română a făcut donațiile din cele mai bune intenții și noi am fost și rămânem recunoscători pentru acest gest. Este un gest frumos. De altfel, ca și alte donații pe care le-am avut de la alți parteneri. Aici trebuie să examinăm lucrurile cu mare acuratețe, cu mare diplomație. Este unlucru sensibil. Noi ne-am autosesizat, o să vedem și calitatea dezinfectatelor care au fost oferite și o să vedem și calitatea echipamentelor”, a declarat Furtună.

Secretarul general al Guvernului României, Antonel Tănase, a dezmințit declarațiile făcute de deputatul român Emanuel Ungureanu, precum că lotul de ajutor umanitar donat de România statului nostru ar fi de proastă calitate. Potrivit lui Tănase, Ungureanu și-ar face PR politic, întrucât „urmează două runde de alegeri”.

Consilierul premierului Chicu, Vitalie Dragancea, cu referire la aceleași declarații ale deputatului român, a mulțumit românilor pentru că „au găsit posibilitate și au ajutat R. Moldova” pe timp de pandemie.

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR) a declarat că măştile şi echipamentele donate de România statului nostru ar fi de proastă calitate. Deputatul român mai afirmă că lotul ar fi fost refuzat de spitalele din România, potrivit Agerpres. Mai mult, deputatul s-a prezentat, pe 3 iunie , la Direcția Națională Anticorupție din România pentru a oferi detalii într-un dosar care vizează achiziţii de materiale de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Citește și: Un an fără Plahotniuc // Igor Dodon: Nu vom permite revenirea regimului oligarhic. Ce promisiuni face președintele

loading...

Comments are closed.