Politic

Ce spune Igor Dodon despre inițiativa de dublare a salariilor pentru personalul medical

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon susține că decizia de dublare a salariilor pentru personalul medical face parte din acțiunile autorităților de a motiva angajații din sistemul de sănătate să rămână în sistem în condițiile destul de dure impuse de pandemie, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

”Nu întâmplător am venit cu majorarea salariilor pentru medici. Cineva spunea că e un truc electoral. Categoric nu. Medicii deja cedau”, a spus șeful statului la emisiunea ”Președintele răspunde”.

Dodon a amintit că imediat după ce a promulgat legea care prevede dublarea salariilor pentru angajații din sănătate, specialiștii au început să revină în sistem.

”După ce am semnat acea lege care a fost blocată de opoziție, în unele spitale au venit medici și asistenți medicali care vor să se angajeze. Noi trebuie să-i pregătim și să-i motivăm pe medici. Nu întâmplător în fiecare raion merg în spital ca să văd sunt sau nu echipați sau nu și dacă le trebuie bani suplimentari”, a declarat președintele.

Igor Dodon a menționat că autoritățile se pregătesc acum pentru un val mai mare de COVID-19 prin dotarea spitalelor cu echipamente, medicamente, consumabile, dar și personal.

Amintim, la propunerea președintelui țării, de la 1 septembrie, salariile angajaților din sănătate vor crește cu 30%, la 1 ianuarie 2021- cu încă 30%, iar la 1 iulie 2021 cu alte 40%. Obiectivul final al acestei inițiative este dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate.

Citește și: Dodon nu exclude posibilitatea amânării alegerilor prezidențiale din toamnă, dacă situația epidemiologică se va agrava

loading...

Comments are closed.