Externe

Cea mai populară actriţă din Iran, critici dure la adresa regimului: Nu suntem cetăţeni, suntem prizonieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea mai populară actriţă iraniană, Taraneh Alidoosti, a lansat critici dure la adresa guvernului de la Teheran. Într-o postare pe Instagram, actriţa le-a spus celor 6 milioane de urmăritori pe care îi are pe reţeaua socială că iranienii nu sunt cetăţeni, ci prizonieri”, relatează The Guardian, citați de Digi24.

Alidoosti, care a jucat în mai multe seriale TV de succes şi într-un film nominalizat la Oscar, The Salesman, a făcut aceste comentarii duminică, în timp ce iranienii au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva regimului teocratic.

Nu am vrut să accept asta timp de mult timp. Nu suntem cetăţeni. Nu am fost niciodată. Suntem prizonieri”, a scris ea pe Instagram.

Actriţa iraniană, care şi-a înlocuit poza de profil cu o poză cu culoarea negru, spune că fotografia a fost pusă în memoria demonstranţilor care au fost ucişi de autorităţi în luna noiembrie şi că nu are nicio legătură cu perioada de doliu pentru generalul Qasem Soleimani, ucis în urmă 10 zile de un atac cu dronă lansat de armata americană.

Intervenţia actriţei vine după ce au apărut informaţii conform cărora autorităţile iraniene au început să tragă cu gloanţe letale în mulţimea de protestatari de la Teheran, rănind mai mulţi oameni.

Protestele au început după ce guvernul iranian a recunoscut, vineri, că avionul ucrainean la bordul căruia se aflau şi cetăţeni iranieni, a fost doborât accidental de armata iraniană.

Alidoosti a mai criticat, în trecut, decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a interzice accesul în Statele Unite imigranţilor care provin ţările musulmane, pentru care a şi boicotat premiile Oscar din 2017.

Citește și: Tensiuni tot mai puternice în Orientul Mijlociu: Opt rachete au lovit o bază militară irakiană care găzduiește soldați americani

 

loading...

Comments are closed.