Tensiuni tot mai puternice în Orientul Mijlociu: Opt rachete au lovit o bază militară irakiană care găzduiește soldați americani

Iran, Irak, Bombardamente, militari, americani, america, SUA, Bagdad, Teheran,
 

Continuă tensiunile și atacurile din Irak pornite odată cu uciderea generalului iranian Qasem Soleimani! Duminică, opt rachete au lovit o bază aeriană irakiană care găzduieşte soldaţi americani la nord de Bagdad, au transmis surse militare irakiene, fără a preciza originea tirurilor, conform AFP.

Conform armatei irakiene, patru soldați irakieni au fost răniți în urma atacului. În schimb, sursele menționate suștin că niciun militar american nu a fost rănit sau ucis în urma evenimentelor.

Aproape toate trupele americane au părăsit deja această bază situată la Balad, după escaladarea tensiunilor dintre SUA şi Iran.

“Nu mai sunt decât circa 15 soldaţi americani şi un singur avion la Balad”, a afirmat pentru AFP o sursă militară irakiană.

Aceste atacuri vin după ce miercuri Iranul a atacat cu numeroase rachete două baze americane din Irak fără a face însă victime.

În ciuda tensiunilor, Trump este în continuare dispus să discute cu Iran “fără nicio condiţie prealabilă”, a declarat duminică secretarul american al Apărării, Mark Esper.

Cât despre eliminarea lui Soleimani, Trump a arătat că liderul forțelor iraniene Quds planificase atacuri împotriva a “patru ambasade” americane.

“Pot să vă dezvălui că patru ambasade erau vizate”, a declarat Trump într-un interviu acordat Fox News, fără alte precizări.

Cerându-i-se să precizeze obiectivele, preşedintele american a afirmat că era vorba probabil de “ambasada din Bagdad”.

Aceste declaraţii nu fac deloc lumină în confuzia dacă noi atacuri erau prevăzute împotriva ambasadei americane din Bagdad, care fusese luată cu asalt de militanţi irakieni susţinuţi de Iran în 31 decembrie.

Administraţia Trump a indicat că eliminarea lui Soleimani a fost un “act de legitimă apărare” pentru a împiedica o “ameninţare iminentă” împotriva intereselor şi trupelor americane.

Citește și: Detalii CUTREMURĂTOARE despre doborârea avionului ucrainean: O rachetă a lovit chiar sub cabina piloților. Au murit instantaneu

Total
0
Shares
Total
0
Share